Niet gecategoriseerd

Hulp van de kleurenmonsters

Binnen mijn werkzaamheden ben ik altijd op zoek naar verwerkingsvormen die het beste bij het kind aansluiten.

Deze keer waren dat de kleurenmonsters aan de beurt. Iedere kleur van een monster geeft een emotie weer. Natuurlijk kunnen deze kleuren voor kinderen variëren, maar voor kinderen die moeite hebben met emoties zijn deze kleuren een houvast.

Deze monsters zijn gemaakt door mijn schoonmoeder. Zij ondersteunen erg goed wanneer een leerling het moeilijk vindt om zijn emoties/ gevoelens onder woorden te brengen. Door ze vast te kunnen houden, worden emoties gevoeld. 

Het pop-up boek van Anna Llenas werkt extra stimulerend, omdat de monstertjes (vriendjes) echt naar je toe komen. Door de knuffels dan ook nog vast te kunnen houden is het feestjes compleet.

Deze keer hebben de kleurenmonsters gelogeerd op de tafels van de leerling in de klas. Daarnaast hebben we verschillende verwerkingsvormen gedaan (ideeën genoeg op Pinterest) om de emoties te integreren in het dagelijks leven.

Deze leerling durfde weer stappen te zetten en uitdagingen aan te gaan, omdat zijn gevoel er mocht zijn. Hoe gaaf is dat!

Mocht u ook creatief zijn…hieronder meld ik waar de haakpatronen van de kleurenmonsters te vinden zijn: https://troetelsenzo.blogspot.com/2019/11/patroon-kleurenmonsters-haken.html

Het ISBN nummer van het boek is: 978-9044823158

Hopelijk mogen er nog veel meer kinderen op deze manier begeleid en ondersteund worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *