Niet gecategoriseerd

Het belang van werken op papier

Tijdens mijn begeleiding werk ik weinig met de computer. Niet omdat ik niet met de tijd mee wil, maar omdat ik het effect ken van het werken op papier.

  • het handschrift hoort bij jou. Het vertelt iets over jou.
  • door te schrijven sla je informatie op in je hoofd.
  • door de schrijven neem je de tijd om na te denken over een som.
  • door te schrijven heb je meer zicht op het leerproces i.p.v. het eindproduct.

Dit alles hebben de leerlingen tijdens mijn begeleiding ook gemerkt. Ze gaven aan liever met mijn steunkaarten te werken dan uit hun werkboek of op de chromebook. Ten eerste vonden ze de kaarten leuker en ten tweede snapte de kinderen de leerstof erna beter.

Erg fijn natuurlijk om te terug te horen.

Zo ontstonden er ook deze muurkranten. Zij zijn het bewijs van het effect van samen leren in plaats van met de computer. Van het leren leren. Fouten durven en mogen/ moeten maken om verder te komen. En het vertrouwen dat het goed komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *