Niet gecategoriseerd

Woelig gevoelig

De laatste tijd wordt er steeds meer bekend over reflexintegratie. Aan welk gedrag (van een kind) kun je herleiden dat bepaalde reflexen niet geïntegreerd zijn?

Er zijn veel kinderen die moeite hebben met focus.
Al snel wordt er gedacht aan ADHD, ADD of autisme. Veel misdiagnoses zijn er ook gegeven. Maar als dat het niet is, wat dan wel? Wat vertellen de emoties en het gedrag van uw kind wel?

In het boekje ‘Woelig gevoelig’ van Carla van Wensen wordt hierop ingegaan. Met een korte, bondige uitleg en voorbeelden neemt zij je mee in de wereld van de reflexintegratie. Zijn het de spanningen die in het lichaam zijn opgeslagen door het aanpassen, niet gezien en begrepen worden of mogelijk oorzaken van tijdens de geboorte?

Niet geïntegreerde reflexen kunnen meerdere oorzaken hebben. Echter hoe fijn is het als iemand hierbij mee kan kijken en oefeningen ook voor thuis meegeeft om samen meer geborgenheid en harmonie te mogen ervaren? Wanneer het lichaam tot rust komt ontstaat er ruimte om fysiek en emotioneel tot rust te komen en te kunnen verwerken. 

Met veel plezier heb ik dit boekje gelezen en oefeningen uit kunnen proberen die ik eerder al van een reflextherapeut ontvangen had. De kracht van authentiek contact, liefdevolle aanraking en beweging werden door dit boekje nogmaals bekrachtigd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *